Lábazati hőszigetelő rendszer

  • -Alapvető feladat, hogy a lábazati hőszigetelő rendszer készítéséhez már nem alkalmazhatunk nedvességfelvételre hajlamos EPS szigetelést, helyette XPS szigetelő táblákat kell beépíteni.
  • -A lábazati hőszigetelő lapok minimális vízfelvétellel bírnak, kb 3-szor keményebbek, mint a homlokzati szigetelés-hez használt 80kPa nyomószilárdságú EPS lemezek. Mivel vízfelvétele minimális, ezért a ragasztó tapaszok tapadása is gyengébb a felületéhez. A tapadóerő fokozása érdekében az XPS lemezeket sima és érdesített,(nápolyi-minta) felülettel gyártják.
  • -A lábazatok építési anyagai általában a felmenő külső falaktól rosszabb hőszigetelő képességűek, (pincefalazóblokk, zsalukő stb.). Ezért szigetelés-ük nem elhanyagolható.
  • -A lábazati hőszigetelő rendszer vastagsága függ az épület kialakításától, (alá van-e pincézve, mekkora  a lábazatmagasság, talajon fekvő padló kapott-e alulról hőszigetelés-t, van-e padlófűtés stb.)
  • -Általános esetben ahol a talajon fekvő padló 4cm-es polsztirol szigetelés-t kapott még ott is érdemes legalább 4cm-es XPS habbal szigetelni a lábazati részt. Ezzel megelőzhető a talajon fekvő padló fal melletti 50-60cm széles sávjának érezhető áthűlése, a lábazati falat ezáltal védjük a hőingadozástól és a fagyhatástól.
  • A lábazat hőszigetelés-ekor továbbá figyelembe kell venni, hogy a lábazati hőszigetelő rendszer külső síkjának legalább 2cm-el beljebb kell lennie, mint a homlokzati szigetelés-é, hogy a homlokzaton lefolyó csapadék az indítóprofil vízorrán le tudjon cseppenni a lábazati sáv áztatása nélkül. Mindemellett az XPS hab előnye, hogy jobb hőszigetelő képességű.
  • -A lábazati hőszigetelő rendszer ragasztása és aljzat előkészítése és ha szükségszerű, akkor a dűbelezése is megegyezik a homlokzati szigetelés-nél.

Lábazati hőszigetelő rendszerek

Lábazati hőszigetelő alaprendszer

Lábazati hőszigetelő rendszer díszvakolat nélkűl

A rendszer tartalmazza:

1m2 XPS Polisztirol hablemez
5kg/m2 Texturato polisztirol ragasztó
1/1m2 Vakolaterősítő üvegszövet 145g

Lábazati hőszigetelő alaprendszer árlista

Lábazati hőszigetelő rendszer

Lábazati hőszigetelő rendszer díszvakolattal

A rendszer tartalmazza:

1m2 XPS Polisztirol hablemez
5kg/m2 Texturato polisztirol ragasztó
1/1m2 Vakolaterősítő üvegszövet 145g
1m2 Quarctex lábazati díszvakolat 1,5mm
0,1L Akrylbond mélyalapozó

Lábazati hőszigetelő rendszer árlista

A Lábazati hőszigetelő rendszer megvásárolható a webáruházainkban is.

hoszigetelorendszer.hu hoszigetelorendszer.com